Solutie de achizitie si control date din locatii remote

Solutia propusa are ca obiect dezvoltarea unui sistem ce permite agregarea si monitorizarea datelor de la mai multe locatii remote reprezentand statii de pompare apa, intr-o singura unitate dispecerizabila. Fiecare locatie va avea instalat un echipament de monitorizare si control. Acestea se vor conecta la un echipament Cloud Box care va asigura conexiunea securizata cu elementele din locatiile remote. Cloud Box permite definirea unei infrastructuri Cloud-IoT si are urmatoarele caracteristici:

–          Conectare remote prin Ethernet, 2G sau 3G+

–          Centralizarea si stocarea datelor de la toate dispozitivele conectate (centralizarea pana la 10 ani, in functie de numarul de taguri si perioada de esantionare)

–          Supervizarea echipamentelor conectate, a utilizatorilor si a drepturilor de acces ale fiecaruia

–          Vizualizarea datelor in interfete web HTML5, cu o perioada de esantionare de minim 60s. Exista disponibile unelte pentru dezvoltarea acestor interfete

–          Vizualizare trenduri si evenimente

–          Trimitere automata alarme prin e-mail

–          Trimitere comenzi catre dispozitive, fara a fi necesat un IP public in local

–          Exportul datelor in format csv

Principala constrangere de scalabilitate este numarul maxim de 5000 taguri ce poate fi procesat de serverul Cloud Box. Intr-o astfel de arhitectura dispozitivul Cloud Box poate identifica automat dispozitivele remote, astfel ca nu sunt necesare configurari specifice de retea (precum IP privat sau APN static), iar comunicarea se poate face prin GPRS. Pentru a putea fi accesat, cloud-box-ul are nevoie de IP fix.

Z-GPRS3 si Z-PASS2 pot fi utilizate atat ca echipamente de colectare date, utilizand interfetele de I/O disponibile sau adaugand module I/O suplimentare, cat si ca gateway pentru preluarea datelor de la alte echipamente sau controllere prin protocol Modbus RTU sau Modbus TCP. Considerand inclusiv posibilele interfete de I/O suplimentare, fiecare dispozitiv Z-GPRS3 permite definirea a maxim 100 taguri, iar Z-PASS2 permite definirea a pana la 2000 taguri.

In cazul in care in locatia remote sunt necesare functii avansate de control, recomandam utilizarea unui PLC S6001, care va trebui conectat prin Modbus la un datalogger Z-GPRS3 sau gateway Z-PASS2 pentru a putea fi accesat in  serverul Cloud Box.

Solutia se poate extinde si peste 5000 taguri, caz in care acest Cloud Box hardware va fi inlocuit cu o varianta virtuala VM Ware ce va fi instalata pe un server local, permitand astfel extinderea aplicatiei pana la 10.000 taguri.

Va invitam sa descarcati brosura atasata pentru mai multe informatii.

Va stam la dispozitie cu o gama completa de servicii pentru astfel de sisteme, inclusiv proiectare, furnizare, programare si punere in functiune.