Studii de caz

 • Cloud SCADA pentru aplicatii mici

  Cloud SCADA pentru aplicatii mici

  Pentru companiile mici, implementarea unei solutii de automatizare, de monitorizare sau control presupune de multe ori o investitie cu un termen de recuperare lung. Aceste costuri includ nu doar proiectul tehnicechipamentele si punerea in functiune, ci si personalul necesar pentru operare si mentenanta

  Download

 • Sistem SCADA pentru o retea de alimentare cu apa in orasele Moinesti si Buhusi

  Sistem SCADA pentru o retea de alimentare cu apa in orasele Moinesti si Buhusi

  Realizarea proiectului a inclus etapele de proiectare, achizitii, dezvoltare software si instalare atat ppentru componentele de control cat si pentru senzori. Solutia permite colectarea datelor prin GPRS si vizualizarea centralizata intr-o aplicatie SCADA la dispecer. Functiile implementate includ monitorizare, comanda, alarmare, arhivare si raportare.

  Download

 • Detectie foc si gaze pentru parcuri de prelucrare titei

  Detectie foc si gaze pentru parcuri de prelucrare titei

  Parcurile de prelucrare ţiţei sunt, prin natura lor, obiective strategice. Sistemul implementat de SIS asigură detecţia şi avertizarea în caz de incendiu şi acumulări de gaz şi este compus din echipamente cu grad ridicat de siguranţă (echipamente de câmp SIL2, PLC SIL3).

  Download

 • Sistem detectie incendiu, gaz si ESD pentru statie de comprimare gaz

  Sistem detectie incendiu, gaz si ESD pentru statie de comprimare gaz

  Sistemul include un PLC HIQUAD SIL3. Semnalele de la detectoarele de flacără, fum şbutoane manuale sunt prelucrate de centrala de incendiu ştransmise către ESD. Semnalele de la detectoarele de gaz sunt preluate de centrala de detecţie gaz ştransmise la ESD. 

  Download

 • Modernizarea automatizarii unui cazan de abur

  Modernizarea automatizarii unui cazan de abur

  Proiectul a presupus modernizarea automatizarii cazanului de abur de 50t din Centrala Termica S.C UTAA Motru. In proiect s-au utilizat un controller Siemens S7-300 pentru functiile de monitorizare si control si un controller HIMA pentru implementarea functiilor de siguranta.

  Download

 • Aplicatii mici pentru sisteme de apa si canalizare

  Aplicatii mici pentru sisteme de apa si canalizare

  Cu costuri reduse se pot implementa aplicatii de monitorizare si control pentru retele de apa si canalizare. Astfel de aplicatii pot fi: masura si monitorizare parametri de calitate, control secvential statie pompare, control pompe puturi de forare, aplicari de masura si contorizare a debitului etc. 

  Download