STUDII DE CAZ

microretea inteligenta

CLOUD SCADA PENTRU APLICATII MICI

Pentru companiile mici, implementarea unei solutii de automatizare, de monitorizare sau control presupune de multe ori o investitie cu un termen de recuperare lung. Aceste costuri includ nu doar proiectul tehnic, echipamentele si punerea in functiune, ci si personalul necesar pentru operare si mentenanta.

microretea inteligenta

SOLUTIE DE ACHIZITIE SI CONTROL DATE DIN LOCATII REMOTE

Solutia propusa are ca obiect dezvoltarea unui sistem ce permite agregarea datelor de la mai multe locatii remote reprezentand statii de pompare apa, intr-o singura unitate dispecerizabila. Fiecare locatie va avea instalat un echipament de monitorizare si control ce se va conecta securizat la un echipament Cloud Box.

microretea inteligenta

SISTEM SCADA PENTRU O RETEA DE ALIMENTARE CU APA IN ORASELE MOINESTI SI BUHUSI

Realizarea proiectului a inclus etapele de proiectare, achizitii, dezvoltare software si instalare atat ppentru componentele de control cat si pentru senzori. Solutia permite colectarea datelor prin GPRS si vizualizarea centralizata intr-o aplicatie SCADA la dispecer. Functiile implementate includ monitorizare, comanda, alarmare, arhivare si raportare.

microretea inteligenta

DETECTIE FOC SI GAZE PENTRU PARCURI DE PRELUCRARE TITEI

Parcurile de prelucrare ţiţei sunt, prin natura lor, obiective strategice. Sistemul implementat de SIS asigură detecţia şi avertizarea în caz de incendiu şi acumulări de gaz şi este compus din echipamente cu grad ridicat de siguranţă (echipamente de câmp SIL2, PLC SIL3).

microretea inteligenta

SISTEM DETECTIE INCENDIU, GAZ SI ESD PENTRU STATIE DE COMPRIMARE GAZ

Sistemul include un PLC HIQUAD SIL3. Semnalele de la detectoarele de flacără, fum şi butoane manuale sunt prelucrate de centrala de incendiu şi transmise către ESD. Semnalele de la detectoarele de gaz sunt preluate de centrala de detecţie gaz şi transmise la ESD.

microretea inteligenta

MODERNIZAREA AUTOMATIZARII UNUI CAZAN DE ABUR

Proiectul a presupus modernizarea automatizarii cazanului de abur de 50t din Centrala Termica S.C UTAA Motru. In proiect s-au utilizat un controller Siemens S7-300 pentru functiile de monitorizare si control si un controller HIMA pentru implementarea functiilor de siguranta.

microretea inteligenta

APLICATII MICI PENTRU SISTEME DE APA SI CANALIZARE

Cu costuri reduse se pot implementa aplicatii de monitorizare si control pentru retele de apa si canalizare. Astfel de aplicatii pot fi: masura si monitorizare parametri de calitate, control secvential statie pompare, control pompe puturi de forare, aplicari de masura si contorizare a debitului etc.