Participare la Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2023

Simpozionul Român al Energiei – SIREN 2023, cu tema „România continuă tranziția către un sistem energetic sigur, neutru față de climă și centrat pe consumator”, a fost organizat în perioada 11-13 septembrie 2023 de către Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), sub egida Ministerului Energiei.

SIREN 2023 a fost structurat pe patru tematici principale: 1) Strategii și politici pentru tranziția în energie; 2) Programe investiționale în domeniul energiei; 3) Tehnologii noi în domeniul energiei; 4) Politici comerciale, piață și consumatori.

Simpozionul include și o Sesiune de Comunicări științifice cu secțiuni specializate, care au reliefat dezvoltările, cercetările și experiențele actuale în energetica românească.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

Colegă noastră, Teodora Mîndra a participat atât la panelul de tehnologii noi în domeniul energiei, dar și în cadrul Sesiunii de Comunicări științifice, unde a prezentat rezultatele intermediare ale proiectului Smartech.  Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

Transformarea digitalizarii spre mentenanta predictiva a activelor din secorul energetic, are loc in baza unor echipamente inteligente. Prezentam din aceasta categorie Senzorii IoT de mentenanță, ce sunt dispozitive electronice utilizate pentru monitorizarea și diagnosticarea echipamentelor și sistemelor în vederea optimizării activităților de mentenanță și prevenirea avariilor. Acești senzori sunt proiectați pentru a colecta și înregistra date relevante despre performanța și condițiile de operare ale echipamentelor, oferind informații utile pentru programarea și efectuarea operațiunilor de mentenanță afișate în platforme de analiză de date. Senzorii de mentenanță sunt folosiți într-o gamă largă de industrii, inclusiv industria manufacturieră, industria energetică, industria de transport și multe altele. Rolul acestora este de a monitoriza diferite aspecte ale echipamentelor, cum ar fi vibrații, temperatură, presiune, nivelul de ulei sau lubrifiant, fluxul de aer sau lichide, curent electric și multe altele.

Platforma propusă în proiect conține 5 ecrane, dezvoltate cu componentele în baza bibliotecii AppDesigner și în baza codului modificat pentru a permite vizualizarea datelor culese și introduse spre analiză.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

Pentru mai multe detalii puteți apela la echipa noastra pe sis@sis.ro