PARTICIPARE LA EVENIMENTUL PEER-TO-PEER FEEDBACK SESSION 2024

Scopul proiectului Smartgem: Proiectul facilitează integrarea sistemelor energetice locale inteligente în mixul energetic al viitorului, valorificând potențialul energiei verzi distribuite și soluții prescriptive de analiză a datelor și de inteligență artificială.

De asemenea, proiectul contribuie la crearea de economii de scară prin oferirea de servicii energetice flexibile și promovarea eficienței energetice și computaționale.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

Sesiunile de feedback peer-to-peer sunt baza pentru schimburi intensive pe subiecte comune în familia de proiecte, permițându-ne să ne aprofundăm în perspectivele dezvăluite în raportarea anuală. De asemenea, oferă spațiu pentru a discuta provocările și abordările utile cu colegii din alte proiecte.

Proiectul va sprijini creșterea utilizării resurselor locale și dezvoltarea unui nou model de afaceri pentru a oferi o mai bună motivare/angajare a utilizatorilor și pentru a se adapta la costul energiei din rețea, echilibrând producția, stocarea și prioritizarea consumului pentru a maximiza profitul.

La final de luna iunie 2024 echipa de proiect a sustinut o prezentare in cadrul unei intalniri online cu reprezentantii ERANET si a proiectelor incadrate la Regional Matters (RM). Utilizand platforma MURAL, reprezentatii proiectelor din aceeasi categorie au avut ocazia ca sa creeze sinergii, sa devina curiosi cum isi pot aduce rezultatele din propriile proiecte cat mai aproape de restul ideilor.

Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de mail sis@sis.ro