PARFAIT – SEDINTA CONSORTIULUI LA BUCURESTI

Consortiul proiectului PARFAIT, finantat prin programul ITEA, s-a reunit la Bucuresti in perioada 26-27 martie pentru a evalua progresul realizat si a stabili urmatoarele directii ce trebuie urmate. Au fost discutate pachetele de lucru care s-au derulat pana in prezent si au fost reluate rezultatele obtinute in livrabilele finalizate din WP 2 – Scenarii de utilizare, specificatii si cerinte tehnice.

Sedinta a concluzionat faptul ca solutia finala va fi una modulara, astfel incat sa fie posibila integrarea atat in aplicatii noi, cat si in aplicatii existente ce utilizeaza tehnologii uzuale in domeniul industrial, precum comunicatia OPC. Pe parcursul proiectului partenerii vor colabora in implementarea unor studii de caz din domeniul caselor inteligente (Smart Home), urmand ca aceasta sa poata fi adaptate si altor domenii. Se are in vedere utilizarea unor chei hardware pentru securizarea comunicatiei IoT intre o aplicatie locala si un server de stocare sau o aplicatie utilizator.

Urmatoarele actiuni vor include:

– definirea arhitecturii sistemului

– implementarea demonstratoarelor

– stabilirea strategiei de diseminare si exploatare

SIS va participa in proiect cu un studiu de caz pentru monitorizarea parametrilor ambientali si a consumurilor energetice dintr-o cladire. Datele vor fi transmise securizat prin IoT catre un server Cloud SCADA pentru stocare, vizualizare si analiza. Daca sunteti interesati in implementarea unui astfel de sistem ne puteti contacta la adresa sis@sis.ro.