LIFE Multi-AD a participat la conferința Inovare in domeniul Apei in UE – EUWIC 2019

Institutul Tecnologic din Aragón – ITAINNOVA a prezentat proiectul LIFE Multi-AD în cadrul unei sesiuni în care au fost prezentate și alte proiecte finanțate prin programul LIFE.

Dna. Ana Martínez Santamaría, cercetător la Institutul Tecnologic din Aragón – ITAINNOVA, a prezentat Proiectul LIFE Multi-AD 4 Agro SMEs (LIFE17 ENV / ES / 331) în cadrul Conferinței Inovare in domeniul Apei in UE – EUWIC 2019, care a avut loc la Saragossa (Spania) în perioada 11-13 Decembrie 2019. În cadrul Conferinței, la care au participat aproximativ 900 de persoane, au fost prezentate propuneri de inovație și cele mai bune practici în ceea ce privește gestionarea apei la nivel tehnic, de guvernanță și de politici.

Discuția a fost inclusă în sesiunea „Mai mult management, mai puțin impact”, organizată de proiectul LIFE MCUBO, cu scopul de a promova politica și managementul în vederea unui scop ambițios în protejarea apei, abordând în principal aspecte precum problema utilizării eficiente a apa și tratarea apelor uzate din industria alimentară și a băuturilor. De asemenea, a fost discutată o nouă tehnică pentru tratarea apelor subterane pentru consumul uman.

Obiectivul principal al proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs este dezvoltarea și industrializarea unui sistem complet automatizat pentru tratarea apelor uzate generate de întreprinderile mici și mijlocii din sectorul alimentar. Această tehnologie se bazează pe proiectarea unui reactor anaerobic de înaltă performanță, patentat de AEMA, iar producția sa va fi personalizată în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client.

Proiectul LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs va reduce impactul IMM-urilor în sectorul alimentar și al băuturilor asupra mediului și costurile de operare derivate din tratarea și gestionarea deșeurilor acestora.