Finalizarea etapei a V-a din proiectul Smart Microgrid Controller

Proiectul Smart Microgrid Controller a încheiat cu succes cea de-a cincea etapă, aflându-se acum într-un punct în care aplicația pilot se află la TRL 5, deoarece componentele sale principale au fost instalate și configurate, iar testarea și evaluarea aplicației pentru achiziția, stocarea și monitorizarea datelor de la distanță este pe punctul de a se finaliza.

Proiectul Smart Microgrid Controller < Smart µGC > (ID proiect 2020/505837), derulat prin programul de finanțare norvegiană 2014 – 2021 în cadrul Green Industry Innovation, înglobează panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 120 kWp, două sisteme de stocare de diferite capacități şi producător (40 kWh si 56.3 kWh), invertorul care permite comutarea între diferite elemente și un generator pe gaz de 120 kVA. Microgrid-ul dezvoltat de SIS prin proiect deservește clădirea de birouri a firmei Monsson.

 Alegeţi să implementaţi un proiect microgrid la cheie – proiectare, execuţie, suport – cu SIS SA

În această etapă, acțiunile s-au concentrat pe două activități: dezvoltarea platformei la distanță pentru modelare – simulare – proiectare și dezvoltarea studiulu de caz a aplicației pilot microgrid. Ne-am continuat cercetările cu privire lacrearea unui script pentru python pentru data retrieval and preprocessing, dar si activitati precum analiza cerintelor tehnice a modului insularizat. Ulterior s-a analizat diferenta dintre modul de dimensionare microgrid, in comparatie cu software-urile analizate in etapa anterioara,

Referitor la aplicația pilot microgrid, echipa SIS a reușit să finalizeze instalarea dulapului de automatizare și integrarea acestuia cu echipamentele din instalație. Au fost aduse modificări proiectului tehnic inițial pentru a obține proiectul As Built care să corespundă tuturor modificărilor necesare în teren. De asemenea, s-a implementat Remote application cu o forma cat mai adecvata care contine graphical templates, archive, logs, trends, warning and alarming scripts, bar graph, consumption animation, energy totalizers etc.

In aceasta etapa echipa a lucrat la strategia de control integrat, implementând diferite moduri de operare necesare pentru a asigura un echilibru între resursele disponibile astfel încât sa răspundă nevoilor consumatorului. S-au pus la punct ultimele detalii despre platforma de la distanță prin configurarea, programarea și integrarea modulelor componente pentru a răspunde cerințelor pilotului de micorgrid.

Adresati-va unui expert tehnic de la SIS pentru a evalua gratuit performantele unui microgrid sau pentru a stabili o logica de control al sistemului de management pentru orice tip de cladire.

Dacă aveți întrebări cu privire la proiectul nostru sau la posibilitatea de replicare a acestuia conform nevoilor dvs., vă rugăm să ne contactați la sis@sis.ro