Finalizarea etapei a IV-a din proiectul Smart Microgrid Controller

Proiectul Smart Microgrid Controller a încheiat cu succes cea de-a patra etapă, aflându-se acum într-un punct în care aplicația pilot se află la TRL 4, deoarece componentele sale principale au fost instalate și configurate și am început să lucrăm la dezvoltarea strategiei integrate, care va fi finalizată în următoarele etape.

În această etapă, acțiunile s-au concentrat pe două activități: dezvoltarea platformei la distanță pentru modelare și simulare și proiectarea și dezvoltarea cazurilor de utilizare a aplicației pilot microgrid. Ne-am continuat cercetările cu privire la diferitele instrumente software pe care le-am putea folosi pentru a implementa platforma la distanță, evaluând specificațiile tehnice ale acestora, participând la seminarii web și întâlniri online, si instalând versiuni demo, acolo unde erau disponibile, pentru a vedea cum funcțiile lor răspund nevoilor noastre, pentru a verifica rezultatele furnizate și caracteristicile de interoperabilitate. Am decis să alegem o soluție bazată pe mai multe module software care pot fi integrate pentru a răspunde cerințelor noastre.

Referitor la aplicația pilot microgrid am reușit să finalizăm instalarea dulapului de automatizare și integrarea acestuia cu echipamentele din instalație. Au fost aduse modificări proiectului tehnic inițial pentru a obține proiectul As Built care să corespundă tuturor modificărilor necesare în teren. De asemenea, am început dezvoltarea software-ului constând în interfațarea echipamentelor din teren în strategia de control, implementarea protocoalelor de comunicație și a procedurii de pornire a microgridului care definește toți pașii necesari pentru a porni corect pilotul. Pe baza datelor disponibile din aceste etape inițiale de integrare am început să lucrăm la modulul de achiziție și vizualizare a datelor, definind șabloanele de ecrane, construind elementele grafice, adăugând tendințe, jurnale și alarme.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

În etapa următoare intenționăm să lucrăm la strategia de control integrat, implementând diferite moduri de operare necesare pentru a asigura un echilibru între resursele disponibile astfel încât sa răspundă nevoilor consumatorului. Vom continua, de asemenea, să lucrăm pe platforma de la distanță prin configurarea, programarea și integrarea modulelor componente pentru a răspunde cerințelor pilotului de micorgrid.

Dacă aveți întrebări cu privire la proiectul nostru sau la posibilitatea de replicare a acestuia conform nevoilor dvs., vă rugăm să ne contactați la sis@sis.ro