Asociația Română pentru Smart City sustine proiectul Smart Microgrid Controller

Asociația Română pentru Smart City si Mobilitate contribuie la cresterea vizibilitatii proiectului Smart Micro Grid Controller prin promovarea acestuia in randul membrilor sai.

Anunţ privind finalizarea proiectului – Solutie inteligenta de controller pentru microgriduri, într-un proiect cu fonduri norvegiene

Joi, 27 ianuarie 2022, între orele 10:45 și 13:00, la Hotelul Caro, sala Slavici,   Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA cu sediul in Bucuresti, a sustinut Conferinta de finalizare a proiectului „Smart Micro Grid Controller <Smart-µGC>”.

microretea inteligenta
microretea inteligenta

In cadrul acestui proiect s-a dezvoltat o metodologie de proiectare si calcul al indicatorilor de impact pentru soluțiile de tip microgrid și s-a implementat la sediul companiei Monsson ALMA din Constanta, o solutie inteligenta de control al microgridului propriu. Soluția înglobează panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 120 kW, două sisteme de stocare de diferite capacități (40 kWh si 56.3 kWh) și un generator pe gaz de 120 kVA. Microgrid-ul deservește clădirea de birouri a firmei Monsson. Controller dezvoltat de SIS pe o platformă Siemens redundantă S7-1500 asigura monitorizarea și controlul elementelor astfel încât să se utilizeze eficient resursele de generare si stocare disponibile și să se optimizeze în funcție de cost cantitatea de energie preluată din rețeaua națională.

În urma implementarii acestei solutii, s-au înregistrat reduceri semnificative ale costurilor ca urmare a economiilor realizate prin reducerea consumului de energie și prin reducerea emisiilor de CO2 astfel:

– energie electrică produsă din alte surse regenerabile: 120 MWh / an

– reducerea anuală estimată a emisiilor de CO2: 475 kg CO2 / an

– capacitate instalată de producere a energiei din alte surse regenerabile de energie: 127 kWp

– venit suplimentar din vânzarea surplusului de energie

Cheltuielile totale eligibile ale proiectului sunt de 263.225 euro, din care grantul de la Innovation Norway este de 115.000 euro iar valoarea cofinanțăta de SIS SA este de 148.225 euro.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la: dr. ing. Gheorghe FLOREA, Manager Proiect; e-mail: gelu.florea@sis.ro; https://smartmicrogridcontroller.com/.

Vezi AICI articolul integral pe site-ul Asociatiei Romane pentru Smart City: https://romaniansmartcity.ro/controller-pentru-microgriduri/