Solutia de control pentru Reactor anaerob multifazic de înaltă performanță pentru tratarea apelor uzate agroindustriale

Proiectul LIFE Multi-AD a încheiat cu succes etapa de dezvoltare a sistemului de control avansat bazat pentru automatizarea controlului parametrilor procesului. În această etapă, pe baza rezultatelor acțiunilor anterioare s-a construit o unitate de lucru demonstrativă 1:1 a reactorului Multi-AD la scară industrială de 100 m3 pentru a valida performanța acesteia.

Contributia SIS SA, in calitate de partener consta in automatizarea întregului proces, concepand cea mai bună configurație pentru dulapul de automatizare al acestei instalatii. În plus, s-a folosit software-ul TIA Portal V16 pentru a programa logica, folosind o abordare „cauză-efect”, interconectând astfel întreaga stație și făcând operarea cât mai sigură posibil, iar procedurile de simulare și testare au fost realizate folosind extensia PLCSim. Interfata cu operatorul (HMI) cuprinte zece ecrane: ecranul principal, patru ecrane de detaliu, ecranul de pompe, ecranul de electrice, ecranul de timere și ecranul de alarme.

Felicitam colegii pentru rezultatele acestui proiect!

Pentru oferte de automatizare in industria agroalimentara ne puteti contacta la sis@sis.ro.

Pentru mai multe detalii despre stire puteti accesa: https://lifemultiad.eu/solutia-de-control-pentru-reactor-anaerob-multifazic-de-inalta-performanta-pentru-tratarea-apelor-uzate-agroindustriale/?lang=ro