Premiu pentru inovare pentru proiectul „AD-WINE”, predecesorul proiectului „LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs

Proiectul european AD-WINE (FP7-PEOPLE-2011-IAPP-286052), precursorul proiectului nostru „LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs”, a fost câștigătorul primei ediții a „Premiilor inovarii  platformelor tehnologice ale vinificatiei 2019”, fiind desemnat cel mai bun consortiu de cercetare și dezvoltare din sectorului viticol. Juriul a recunoscut proiectul AD-WINE drept cel mai bun proiect de cercetare și dezvoltare pentru caracterul său inovator și pentru avantajele și beneficiile aplicării rezultatelor sale în sectorul viticol. Premiul a fost primit de directorul de cercetare și dezvoltare al grupului AEMA, Alicia Torres.

    Noul sistem, cu un reactor anaerobic multifazic inovator patentat de AEMA (ES-2541078), este capabil să trateze eficient efluenții viticulturii, să reducă producția de nămol și să genereze biogaz pentru a fi utilizat ca energie regenerabilă. Rezultatul consta intr-o reducere a costurilor de energie, a emisiilor de CO2 și a costurilor de exploatare a instalațiilor, în conformitate cu principalele directive europene privind problemele de mediu.

    Proiectul nostrum, LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs (LIFE17 ENV / ES / 331) are ca obiectiv principal dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii la scară industrială și acest premiu este o mare încurajare pentru a continua activitatea desfășurată de cele 5 entități europene care formează consorțiul de proiect: Agua Energía y Medio Ambiente Servicio Integrales SLU (project coordinator), Societatea de Inginerie Sisteme SIS SAInstituto Tecnológico de AragónEnergygreen Gas Almazán SL si Institutions & Stratégies SAS. Proiectul LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs (LIFE17 / ENV / ES 000331) este cofinanțat de EASME, organism creat de Comisia Europeană pentru gestionarea programelor de sprijin și inovare pentru IMM-uri, mediu, acțiune climatică, energie și afaceri maritime.