LIFE MULTI-AD a fost prezentat la Conferinta UE privind Inovarea Apei.

Institutul Tehnologic din Aragon – ITAINNOVA a prezentat proiectul LIFE Multi-AD în cadrul unei sesiuni în care au fost prezentate și alte proiecte finanțate prin programul LIFE.

Ana Martínez Santamaría, cercetător la Institutul Tehnologic din Aragón – ITAINNOVA, a prezentat Proiectul LIFE Multi-AD 4 Agro PMI (LIFE17 ENV / ES / 331) în cadrul Conferinței UE privind Inovarea Apei – EUWIC 2019, care a avut loc la Zaragoza (Spania) în perioada 11 – 13 Decembrie 2019. În cadrul Conferinței, la care au participat aproximativ 900 de persoane, au fost prezentate propuneri de inovație și cele mai bune practici în ceea ce privește gestionarea apei la nivel tehnic, de guvernanță și politici.

Discuția a fost inclusă în sesiunea „Mai mult management, mai puțin impact”, organizată de proiectul LIFE MCUBO, cu scopul de a promova politica și managementul în vederea unui scop ambițios în protejarea apei, abordând în principal aspecte precum problema utilizării eficiente a apei și tratarea apelor uzate din industria alimentară și a băuturilor. De asemenea, a fost discutată o nouă tehnică pentru tratarea apelor subterane pentru consumul uman.

Obiectivul principal al proiectului AgroSMEs LIFE Multi-AD 4 este dezvoltarea și industrializarea unui sistem complet automatizat pentru tratarea apelor uzate generate de întreprinderile mici și mijlocii din sectorul alimentar. Această tehnologie se bazează pe proiectarea unui reactor anaerobic de înaltă performanță, patentat de AEMA, iar producția sa va fi personalizată în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client.

Proiectul LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs va reduce impactul asupra mediului al IMM-urilor în sectorul alimentar și al băuturilor și costurile de operare derivate din tratarea și gestionarea deșeurilor acestora.