Finalizare proiect de modernizare microhidro centrala Cincis

Proiectul “Increasing the renewable energy production capacity for decreasing the CO2 emissions at Cincis Hydro”, a fost implementat de UGC SA in calitate de promotor si partenerul sau Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA si este finantat de Innovation Norway prin programul Energy, domeniu Energy Efficiency.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 18 luni, în intervalul Octombrie 2022 – Martie 2024, iar principalele rezultate obținute sunt:

  • Cresterea productiei de energie prin cresterea eficientei turbinelor
  • Functionarea automata a turbinelor dupa un program incarcat de operator.
  • Cresterea gradului de siguranta in exploatare prin instalarea sistemelor de supraveghere video, senzori antiefractie si detectie a incendiului.
  • Scaderea emisiilor de CO2 in atmosfera prin cresterea capacitatii de productie a centralei

ing. Florin BARDAC, manager de proiect si director tehnic UGC SA, a prezentat principalele rezultate de proiect pe parte de echipamente mecanice, precum si aspectele generale acestuia, activitatile care au condus la indeplinirea rezultatelor si a raspuns intrebarilor tehnice din sala.

Drd. ingTeodora MINDRA, manager de proiect si sef departament R&D SIS SA, a prezentat principalele rezultate de proiect pe partea de echipamente de automatizare, si a raspuns intrebarilor tehnice din sala.

Surse și scheme de finanțare pentru  propunerile viitoare ale au fost prezentate de dra. Andreea Ghinet – SIS SA

In cadrul conferintei s-au alaturat reprezentanti ai domeniului energetic si academic, persoane din sectorul public, dar si din sectorul privat cu rezultate in industria energetica, institute de cercetare, distribuitori precum si apartinatori din domeniul legislativ.

Obiectivul proiectului a reprezentat modernizarea turbinelor din microhidrocentrala Cincis, prin reproiectarea rotorului turbinei Francis Orizontal, reproiectarea tuburilor de aspirație la ambele turbine si înlocuirea părții de automatizare de la ambele turbine.

Valoarea totală a proiectului a fost de 277.600 euro, din care 193.220 euro reprezinta valoare nerambursabila și 84.380 euro contribuție firmei S.C. Uzinsider General Contractor S.A.

 Puteti obtine informatii suplimentare de la:

Numele persoanei de contact: Florin Bardac;

Rol: Project Manager

E-mail: florin.bardac@uzincontractor.ro

Pentru informaţii detaliate legate deprogramul de finanţare vizitati adresa: http://www.norwaygrants-greeninnovation.no