Debitmetrul FS10i de la FCI satisface cerințele exigente ale producției de energie cu hidrogen verde (H2) in conformitate cu SIL 2

Seria versatilă de întrerupătoare de debit FS10i cu clasificare SIL-2 de la Fluid Components International (FCI), cu senzorii săi termici de precizie de ultimă generație, oferă o comutare de ieșire excepțională a alarmei la punctul de declanșare a lichidului și o monitorizare a debitului concepută pentru a satisface cerințele exigente ale producției de energie verde de hidrogen (H2).

Conversia surplusului de energie electrică generată de vânt și solar în energie verde utilizând electrolizoare devine din ce în ce mai populară. Crearea hidrogenului verde necesită apă pură, energie regenerabilă și un electrolizor de tip PEM (membrană schimbătoare de protoni). Când hidrogenul este produs cu energie regenerabilă, ajută la reducerea emisiilor nocive de dioxid de carbon (CO2) care rezultă din generarea convențională de energie electrică pe gaz natural și vehiculele alimentate cu combustibili, care au fost identificate drept cauze ale fenomenului de încălzire globală.

Pentru producția ecologică de H2, comutatorul de debit termic FS10i de la FCI este un comutator de debit universal și un monitor de debit proiectat pentru o simplă introducere în țevi cu diametrul de 13 mm (0,5 inch) sau mai mare și în conducte pătrate, fie pentru servicii cu lichid, fie pentru aer/gaze. Ori de câte ori este necesară detectarea unui debit prea mare sau prea mic, comutatorul de debit FS10i este soluția. FS10i este un instrument de detectare a debitului care oferă un punct de declanșare a debitului sau o setare de alarmă foarte precisă, repetabilă și cu răspuns rapid.

Sensibilitatea debitului (intervalul punctului de referință) al comutatorului FS10i pentru lichide este de la 0,003 la 0,15 MPS (0,01 la 0,5 FPS), iar pentru gaze este de la 0,076 la 122 MPS (0,25 la 400 SFPS). Punctul de declanșare al releului său standard de 1A este ușor de setat pe teren pentru un punct de declanșare scăzut sau ridicat, iar punctele de declanșare și de resetare pot fi reglate în continuare cu ajustări ale histerezisului și ale timpului de întârziere.

Acest comutator versatil oferă cele mai bune funcții din clasă pentru instalare în condiții de utilizare robustă și durată lungă de viață în instalații industriale, procese și clădiri mari.

FS10i este singurul produs din clasa sa care are un rating de conformitate SIL 2 cu o fracție de defectare sigură (SFF) de 90%. FS10i are, de asemenea, aprobări globale: ATEX, CE, CRN, FM, FMc, IECEx și EAC/TR CU. De asemenea, sunt disponibile aprobări opționale ale agențiilor globale pentru instalarea în locații din Divizia 2/Zona 2.

Pentru detalii tehnice suplimentare puteti accesa AICI documentatia. 

Pentru oferta de pret puteti contacta specialistii nostri la sis@sis.ro