A doua Adunare Generală a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs

In data de 12 martie a avut loc cea de-a doua Adunare Generală a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs (LIFE17 ENV / ES / 000331) cu participarea fiecărui partener al proiectului (AEMA, I&S, ITAINNOVA, SIS și EGA) la sediul ITAINNOVA, în Zaragoza (Spania). La această întâlnire a asistat Agenția Executivă pentru IMM-uri (Comisia Europeană) printr-un reprezentant NEEMO și monitor al proiectului. Consortiul a fost anuntat cu privire la faptul ca dl Gorka Garcia, director de proiect va părăsi proiectul la sfârșitul lunii martie iar domnul José B. Carbajo din cadrul AEMA va prelua aceasta functie.

În cadrul ședinței, au fost prezentate lucrările realizate în ultimele 18 luni ale proiectului. De asemenea, acțiunile tehnice întârziate, cu noua versiune de proiect și cantitatea mare de simulări necesare pentru a obține un design final al reactorului au fost explicate de coordonatorul proiectului, Gorka García, de la AEMA.

În ceea ce privește părțile tehnice ale proiectului, analiza dinamică a fluidelor a fost finalizată, iar din rezultatele simulării a fost propusă o proiectare inițială a unității demo a reactorului anaerobic.

În plus, a fost explicat designul final al reactorului, în principal sistemul de alimentare și reactorul trifazat. S-a prezentat locul de instalare al unității demo. Reactorul demo va fi amplasat la fabrica de vinuri „Viñedos de Aldeanueva” din La Rioja.

Pentru partea de monitorizare a proiectului, SIS a prezentat indicatorii cheie de performanță tehnici si de mediu și socio-economici aleși să fie monitorizați și datele necesare evaluarii performantelor lor în timpul desfasurarii proeictului și după sfarsitul proiectului.

Activitățile de diseminare și comunicare desfășurate în ultimele luni, impactul site-ului web și materialele de diseminare au fost, de asemenea, explicate în cadrul acestei întâlniri.

Următorii pași vizați de proiect sunt:

– Dezvoltarea sistemului de control

– Dezvoltarea instrumentului de proiectare a reactoarelor anaerobe

Proiectul LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs își propune să proiecteze și să industrializeze un reactor anaerobic multifazic de înaltă performanță, care generează biogaz bogat în metan, adaptat pentru tratarea apelor uzate generate de produsele de tip alimentar și băuturi (Food&Drink) ale întreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Acest proiect este co-finanțat de programul LIFE al Comisiei Europene. Programul LIFE este instrumentul de finanțare al UE pentru mediu și acțiuni climatice creat în 1992.