STIRI

 • afiseaza toate
 • Altele
 • Produse
 • Proiecte
afiseaza toate
 • afiseaza toate
 • Altele
 • Produse
 • Proiecte

SMARTech – Tehnologie de dezvoltare microretele inteligente bazata pe Digital Twin

Echipa R&D din cadrul SIS SA demareaza in calitate de coordonator proiectul „Smart Microgrid Development Technology based on Digital Twin” (SMARTech). Alaturi de partnerul norvegian Norwegian Research Centre (NORCE), aceasta isi propun sa răspunda cerințelor tranziției energetice la Smart Grid, pornind de la infrastructurile existente, urmata de implementarea echipamentelor de producere a energiei regenerabile, soluții de stocare, strategii inteligente de consum, monitorizare, control de la distanta și eficiență energetică.

mai mult

Solutia de control pentru Reactor anaerob multifazic de înaltă performanță pentru tratarea apelor uzate agroindustriale

Sistemul de automatizare a fost realizat pe baza unei scheme tehnologice inovative, ce include detalii despre modul în care apa uzată de la cramă este furnizată la stația de tratare a apelor uzate pentru a fi alimentat reactorul Multi-AD și modul în care biogazul rezultat este procesat pentru a permite o valorificare ulterioară.

mai mult

SIS SA in calitate de unic distribuitor pentru VORTEK INSTRUMENTS anunta lansarea Programului de inchiriere de debitmetre portabile

Programul de închiriere oferă clienților perioade flexibile de închiriere și economii de costuri pentru a satisface aceste nevoi temporare de măsurare a debitului.

mai mult

Comunicat de presa: Sistem de eficiență energetică inovativ prin granturi SEE/Norvegiene

Beneficiile investiției, în cifre: aproape 30.000 euro/an-reducere costuri la facturile de gaz și energia electrică ale clădirii; 69% reducerea consumului cu energie finală; 175 tone CO2/an-reducerea emisiilor de CO2/an; 85%-100% din cantitatea de energie termică produsă de sistemul geotermal- valorificată în regim de autoconsum.

mai mult

Thermal Mass Flow Meters Excel in Hydrogen (H2) Measurement

FCI’s ST Series thermal flow meters are calibrated under customer installation conditions in actual hydrogen to achieve superior installed accuracy and repeatability in their intended application.

mai mult

Companiile pot accesa până la 30 mil. EUR fonduri nerambursabile din PNRR pentru investiții în panouri fotovoltaice și centrale eoliene

Panourile fotovoltaice, invertoarele, sistemele de stocare și turbinele eoliene, printre echipamentele eligibile spre finanțare incluse în proiecte

mai mult

ANUNTAM PUBLICATIA ARTICOLULUI IEEE “Combined peak shaving/time shifting strategy for microgrid controlled renewable energy efficiency optimization”

Anuntam publicatia articolului IEEE “Combined peak shaving/time shifting strategy for microgrid controlled renewable energy efficiency optimization”, ca parte din rezultatele proiectul Smart Microgrid Controller, finantat prin programul Innovation Norway.

mai mult

Digital Twin – Viitorul in domeniul apelor uzate

Atat SIS, cat si Innovyze lucreaza la îmbunătățirea și avansarea tehnologiei geamănului digital pentru a ne duce în locul în care poate fi cel mai util și mai fiabil. Scopul nostru principal este de a dezvolta mai multă încredere în geamănul digital, astfel încât experții în diverse domenii să poată gestiona, dezvolta și opera infrastructurile de utilitati în deplină încredere.

mai mult

Lansare proiect: SIS SA este partener intr-un nou proiect derulat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021

Beneficiile investiției, în cifre: aproape 30.000 euro/an-reducere costuri la facturile de gaz și energia electrică ale clădirii; 69% reducerea consumului cu energie finală; 175 tone CO2/an-reducerea emisiilor de CO2/an; 85%-100% din cantitatea de energie termică produsă de sistemul geotermal- valorificată în regim de autoconsum.

Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de: 1.100.000 EURO.

mai mult

Finalizarea proiectului Smart Microgrid Controller

Proiectul isi propunea sa dezvolte un controller inteligent pentru microgriduri, cu funcții integrate de control și operare in siguranță. Acest proiect vine să sprijine producătorii de energie să folosească mai eficient investitiilor lor.

mai mult

Asociația Română pentru Smart City sustine proiectul Smart Microgrid Controller

Controller dezvoltat de SIS pe o platformă Siemens redundantă S7-1500 asigura monitorizarea și controlul elementelor astfel încât să se utilizeze eficient resursele de generare si stocare disponibile și să se optimizeze în funcție de cost cantitatea de energie preluată din rețeaua națională.

mai mult
Aplicatie remote

INVITAȚIE CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE a proiectului Smart Microgrid Controller

Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA are plăcerea de a vă invita să participați la conferința de închidere a proiectului Smart Microgrid Controller

– energie electrică produsă din alte surse regenerabile: 1.5 MWh / an

– reducerea anuală estimată a emisiilor de CO2: 475 kg CO2 / an

– capacitate instalată de producere a energiei din alte surse regenerabile de energie: 127 kWp

– venit suplimentar din vânzarea surplusului de energie.

mai mult

Project story: Smart MicroGrid Controller – Este exact tipul de entitate de afaceri capabilă să implementeze o soluție de microrețea special adaptată nevoilor pieței

Finantat cu sprijinul programului EEA and Norway Grants by Innovation Norway, proiectul participa la reducerea amprentei de carbon și utilizarea inteligentă a energiei din surse regenerabile, pentru o clădire de birouri din Constanța; totodata echipa a făcut posibilă dezvoltarea metodologiei necesara a controlerului Smart MicroGrid pentru a crește eficiența producției și utilizării locale a energiei prin facilitarea tranzacțiilor directe între producție și consumator.

mai mult

Anuntam publicatia articolului IEEE “Optimal operation of a microgrid for energy-aware buildings by decision-based algorithm”

dedicated microgrid control structure which allow to emphasize the advantages of using microgrids in increasing energy efficiency by upgrading smartness of buildings, and also a decision-based optimization algorithm for real-time power balancing, whose effectiveness is demonstrated by simulation.

mai mult

Buletinul 5 LIFE Multi-AD 4 AgroIMM – Noutăți LIFE Multi-AD 4 AgroIMM

LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs: reactor anaerob multifazic de înaltă performanță pentru tratarea apelor uzate agroindustriale. Această tehnologie se bazează pe proiectarea unui reactor anaerob multifazic de înaltă performanță brevetat de AEMA și producția sa va fi personalizată în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client.

mai mult

Anuntam finalizarea primei etape a proiectului Prevention

Aceasta functionalitate se va realiza prin integrarea tehnologiei Digital Twin pentru a crea un model de stare al consumurilor procesului. Digital Twin va oferi posibilitatea de a raspunde necesitatilor beneficiarilor prin dezvoltarea unor strategii de mentenanta predictiva si a unor algoritmi de diagnosticare ce au fost validate anterior pe modelul de timp real.

mai mult

Cogent DataHub 10 disponibil ca aplicație gestionată pe piața Azure

SIS SA in calitate de distribuitor unic in Romania de produse Cogent, vă informăm că software-ul DataHub 10 este acum disponibil ca aplicație gestionată pe piața Azure. Reunește datele din toate sursele și protocoalele într-un singur set de date unificat și poate primi, integra și transmite în flux peste 50.000 de modificări de date pe secundă.

mai mult

LIFE Multi-AD, inovația tehnologică în dezvoltarea durabilă

Proiectul LIFE Multi-AD este susținut în proporție de 60% de programul LIFE+ MEDIU al Comisiei Europene și este coordonat de AEMA în calitate de expert în tehnologii de tratare a apelor uzate. De asemenea, implică ITAINNOVA, un centru tehnologic de referință în inovarea tehnologică alcatuit din parteneri specialist în managementul și valorificarea deșeurilor organice prin digestie anaerobă, EGA și I&S, agenție de consultanță și comunicare dar si echipa SIS, companie care furnizează soluții în domeniul automatizărilor industriale;

mai mult

200.000 EURO pentru implementarea unui sistem de monitorizare a consumurilor energetice

 Apelati un specialist SIS pentru a verifica impreuna criteriile minime de eligibilitate:

 •          Societati din industrie (sectiunile B si C, definite conform codificarii CAEN) cu un consum anual de energie de peste 1000 tep;
 •          Activitatile sunt implementate pe teritoriul Romaniei, in regiunile de dezvoltare: Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Centru. Proiectele localizate in regiunea Bucuresti-Ilfov nu sunt eligibile;
 •         Nu se afla in niciuna din urmatoarele situatii: incapacitate de plata, insolventa, faliment, lichidare;
 •         Solicitantul a inregistrat profit net din exploatare in ultimul exercitiu financiar incheiat;
 •        Solicitantul demonstreaza capacitatea financiara printr-o cifra de afaceri inregistrata in cel putin unul din ultimii trei ani fiscali, in valoare minim egala cu valoarea grantului solicitat.

mai mult

Finalizarea etapei a V-a din proiectul Smart Microgrid Controller

Referitor la aplicația pilot microgrid, echipa SIS a reușit să finalizeze instalarea dulapului de automatizare și integrarea acestuia cu echipamentele din instalație. Au fost aduse modificări proiectului tehnic inițial pentru a obține proiectul As Built care să corespundă tuturor modificărilor necesare în teren. De asemenea, s-a implementat Remote application cu o forma cat mai adecvata care contine graphical templates, archive, logs, trends, warning and alarming scripts, bar graph, consumption animation, energy totalizers etc.

mai mult

Funcțiile principale unui sistem de control de tip BMS, utilizat de consumatorul final al unui microgrid

            SIS a analizat solutia in care sa implementeze BMS in cladirea ce reprezinta consumatorul final al microgridului.

            Analiza a indicat ca pentru aplicatia propusa se va utiliza comunicatia datelor prin modbus si redundanta data de comunicatia prin GSM. MODBUS permite conectarea unui dispozitiv cu mai multe dispozitive slave. Există două versiuni: una pentru interfaţă serială (RS-232 şi RS-485) şi una pentru ETHERNET. Se disting următoarele moduri de transmisie a datelor: MODBUS TCP:  comunicare ETHERNET TCP/IP bazată pe model client-server; MODBUS RTU şi MODBUS ASCII.

mai mult

Dimensionare microgrid utilizând PV*sol- comparatie cu metodologia dezvoltata de SIS

Metodologia de dimensionare utilizand algoritmul dezvoltat de specialistii SIS, ofera avantaje superioare prin care se remarca analiza de variație a puterii reduse a bateriilor, în special în timpul orelor de creștere și descreștere ale generației fotovoltaice, concluziile fiind ca un generator rămâne principala entitate de echilibrare a acestei microgrile. Orice ajustare a puterii parcului de PV înseamnă pierderea energiei disponibile.

mai mult

Sustinem integrarea microretelelor printr-o strategie de control optim

SIS a dezvoltat un controler inteligent pe o platformă Siemens redundantă S7-1500, ce va asigura monitorizarea și controlul elementelor astfel încât să se utilizeze eficient resursele de generare si stocare disponibile și să se optimizeze în funcție de cost cantitatea de energie preluată din rețeaua națională. În studiul de caz de la Monsson există mai multe protocoale de comunicaţie

mai mult
Aplicatie remote

Newsletter – Proiect Smart µGC

Susţinem integrarea microreţelelor printr-o strategie de control optim
Un controller dezvoltat de SIS pe o platformă Siemens redundantă S7-1500 asigură monitorizarea și controlul elementelor, astfel încât să se utilizeze eficient resursele de generare şi stocare disponibile și să se optimizeze, în funcție de cost cantitatea de energie preluată din rețeaua națională. În studiul de caz de la Monsson, pentru solutia de microgrid controller SIS au fost folositi algoritmi avansati de control, care depasesc functiile uzuale din piata mondiala de controllere.

Rezultatele proiectului
– energie electrică produsă din alte surse regenerabile: 1.5 MWh / an
– reducerea anuală estimată a emisiilor de CO2: 475 kg CO2 / an
– capacitate instalată de producere a energiei din alte surse regenerabile de energie: 127 kWp
– venit suplimentar din vanzarea surplusului de energie

mai mult

IN CAUTARE DE NOI COLEGI

SIS cauta noi colegi pentru posturile vacante: – cercetator sisteme automatizare, cu responsabilitati in participare in proiecte de cercetare, atragere parteneri, scrierea propunerilor, proiectarea, dezvoltarea si …

mai mult

Finalizarea etapei a IV-a din proiectul Smart Microgrid Controller

În această etapă, acțiunile s-au concentrat pe două activități: dezvoltarea platformei la distanță pentru modelare și simulare și proiectarea și dezvoltarea cazurilor de utilizare a aplicației pilot microgrid. Ne-am continuat cercetările cu privire la diferitele instrumente software pe care le-am putea folosi pentru a implementa platforma la distanță, evaluând specificațiile tehnice ale acestora, participând la seminarii web și întâlniri online, si instalând versiuni demo, acolo unde erau disponibile, pentru a vedea cum funcțiile lor răspund nevoilor noastre, pentru a verifica rezultatele furnizate și caracteristicile de interoperabilitate. Am decis să alegem o soluție bazată pe mai multe module software care pot fi integrate pentru a răspunde cerințelor noastre.

mai mult

ANUNT CASTIGATORI CONTRACTE SERVICII SI BUNURI

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Anunt de participare la procedura de selectie oferte pentru atribuirea Contractului de proiectare microrețele inteligente pentru proiectul „Smart Micro Grid Controllerˮ

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului  de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Chestionar – Microgridul, concept capital in trecerea la Smart Grid

Va facem cunoscut proiectul susţinut din fonduri norvegiene „Smart Microgrid Controller”, in cadrul caruia s-au desfasurat activitati de identificare bariere tehnico-economice, elaborare metodologie de proiectare …

mai mult

Webinare live COGENT®

SIS SA in calitate de distribuitor unic in Romania de produse Cogent, utilizeaza solutiile pentru realizarea de conexiuni bidirecționale în timp real cu OPC UA, …

mai mult

Anunt de participare la procedura de selectie licență sau pachet de licențe de modelare și simulare microrețele inteligente

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului  de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Măsurare precisă și fiabilă cu noul debitmetrul multivariabil Vortex Pro-V ™ M24

SIS SA in calitate de furnizor al echipamentelor VorTek Instruments, anunta lansarea oficiala a noului debitmetru multivariabil Vortex Pro-V ™ M24, utilizat pentru măsurare precisă și fiabilă. Acest lucru reduce complexitatea, costurile echipamentelor și costurile de instalare în comparație cu instalarea mai multor instrumente independente pentru a ajunge la aceleași măsurători de proces. Aceasta crește viteza fluidului prin contor si extinde domeniul de măsurare pentru a capta debitele mai mici. Pentru mai multe informatii si oferte va asteptam cu mesaj pe e-mail andreea.ghinet@sis.ro

mai mult

Finalizarea etapei a III-a din proiectul Smart Microgrid Controller

Proiectul SmartMicrogridController si-a indeplinit unul din obiective: acela ca din luna decembrie parcul sa funcționeze autonom și sa furnizeze energia necesară clădiriilor din locație.

mai mult

SIS_SCADA in Cloud: Solutie complexa pentru controlul parcurilor de energie regenerabila

SIS_SCADA este un produs complex ce combina elemente software si hardware pentru monitorizarea si controlul
sistemelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, local sau de la distanta. Este destinat
proprietarilor sau operatorilor de parcuri eoliene si fotovoltaice care doresc sa fie in permanenta informati de
parametrii de functionare ai sistemului.

mai mult

LIFE Multi-AD a participat la conferința Inovare in domeniul Apei in UE – EUWIC 2019

Obiectivul principal al proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs este dezvoltarea și industrializarea unui sistem complet automatizat pentru tratarea apelor uzate generate de întreprinderile mici și mijlocii din sectorul alimentar. Această tehnologie se bazează pe proiectarea unui reactor anaerobic de înaltă performanță, patentat de AEMA, iar producția sa va fi personalizată în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client.

mai mult

Sisteme anaerobe: un pas înainte către durabilitatea în purificare

Proiectul LIFE Multi-AD, prin tratarea și recuperarea apelor uzate, va reduce impactul asupra mediului al IMM-urilor din domeniul alimentar, precum și costurile de operare derivate din tratare. Soluția tehnologică va spori sarcina organică a apelor uzate prin producerea de biogaz, care va fi utilizat ca sursă de energie regenerabilă, economisind astfel resurse naturale și reducând amprenta de carbon.

mai mult

A doua Adunare Generală a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs

In data de 12 martie a avut loc cea de-a doua Adunare Generală a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs (LIFE17 ENV / ES / 000331) cu participarea fiecărui partener al proiectului (AEMA, I&S, ITAINNOVA, SIS și EGA) la sediul ITAINNOVA, în Zaragoza (Spania).

mai mult

Descoperă cel mai complet sistem de monitorizare de la PcVue!

O platformă software intuitivă cu asistență virtuală a utilizatorului pentru operarea la distanță și întreținerea activelor dvs.

mai mult

ANUNT LANSARE proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor – Masura 2” SIS SA

Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA anunta lansarea proiectul cu titlul ”SIS SA-Granturi pentru capital de lucru” proiect nr. RUE M2-1909 înscris în cadrul Măsurii …

mai mult

LIFE – o rețea largă de programe prin care SIS dezvoltă proiecte în favoarea mediului și a economiei circulare

În cadrul activităților de networking ale proiectului LIFE Multi-AD AgroSMEs, Jose B. Carbajo a participat la sesiunea finală a iCirBus-4Industries ca reprezentant al proiectului, care …

mai mult

LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs soluție tehnologică

LIFE AgroSM-uri multi-AD face parte din cel de-al treilea plan strategic de inovare al PTV Inovația tehnologică este o variabilă strategică pentru industria alimentară și …

mai mult

Obtine eficienta energetica pentru procese industriale cu Cloud Scada SIS SA

Fiind o echipa formata din ingineri de sisteme, deci mai mult decat consultanți de produse, nu implementăm doar instrumente de automatizare, ci creăm o soluție …

mai mult

Soluții inteligente pentru controlul eficient al micro-rețelelor

În cadrul conferinței organizată în data de 29 Septembrie de către prietenii noștri de la Energynomics, cu tema “Soluții inteligente pentru controlul eficient al micro-rețelelor”, …

mai mult

Finalizarea etapei a II-a din proiectul Smart Microgrid Controller

În cea de-a doua etapă, eforturile s-au concentrat pe definirea prototipului, inclusiv componente, specificații și identificarea provocărilor tehnice care trebuie abordate. Eforturile echipei SIS din această etapă au abordat lucrări privind adăugarea de conținut relevant pe site-ul web al proiectului, definirea și proiectarea prototipului, finalizarea raportului de metodologie a proiectarii unui microgrid, finalizarea procedurilor de achiziție pentru echipamentele care vor fi utilizate în pilot. S-a acordat acum mai multă atenție activităților de diseminare, începând cu site-ul web al proiectului, newsletter, scrierea unui articol în revista Energynomics și organizarea unui eveniment de prezentare a soluțiilor inteligente pentru controlul eficient al microretelei, cu participanți live și online.

mai mult

Webinar: SOLUȚII INTELIGENTE PENTRU CONTROLUL EFICIENT AL MICRO-REȚELELOR

Marți, 29 septembrie, de la ora 10, cu sprijinul Energynomics vă propunem o întâlnire in mediul online în care invitaţii precum CEO SIS SA-Gheorghe Florea, lector la …

mai mult

SITE PROIECT SMART UGC

Proiectul de cercetare Smart Microgrid Controller (Smart uGC) are de acum o pagina web dedicata. Va invitam sa accesati site-ul smartmicrogridcontroller.com pentru a urmari: – stadiul desfasurarii …

mai mult

ANUNT CASTIGATORI CONTRACTE SERVICII SI BUNURI

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

In cautare de noi colegi

SIS cauta noi colegi pentru specializarile: – inginer software automatizari, cu responsabilitati in proiectarea, dezvoltarea si implementarea sistemelor de automatizare, sisteme SCADA, programare PLC, participare in …

mai mult

Comunicatie redundanta securizata cu COGENT DataHub

DataHub middleware de la Skkynet a fost folosit de ABB pentru a susține o rețea de înaltă redundanță și securizare a OPC A&E și a …

mai mult

Solutie de achizitie si control date din locatii remote

Solutia propusa are ca obiect dezvoltarea unui sistem ce permite agregarea si monitorizarea datelor de la mai multe locatii remote reprezentand statii de pompare apa, …

mai mult

MSC – Calibrator si generator de semnale

MSC (Multifunction Smart Calibrator) este un instrument universal și flexibil pentru întreținerea și testarea senzorilor și contoarelor de proces. Cu o clasă de precizie mai …

mai mult

Autorizare la incendiu pentru scoli si gradinite

SIS are in executie sisteme destinate obtinerii autorizarii la incendiu pentru gradinite si scoli din Bucuresti.  In conditiile in care exista un proiect tehnic, serviciile …

mai mult

LoRa Starter Kit – senzori, gateway, SCADA

LoRa (Long Range) este un protocol de rețea de mare putere care se bazează pe tehnici de modulare a spectrului de răspândire derivate din tehnologia …

mai mult

Solutie de achizitie si control date din locatii remote

Solutia propusa are ca obiect dezvoltarea unui sistem ce permite agregarea si monitorizarea datelor de la mai multe locatii remote reprezentand statii de pompare apa, …

mai mult

ANUNT CASTIGATORI CONTRACTE SERVICII

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Anunt de selectie oferte pentru furnizare de servicii de consultanta

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului  de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Anunt solicitare oferte pentru ‘Proiectare si realizare website’

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului  de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Anunt demarare proiect: Smart Microgrid Controller

Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” …

mai mult

Premiu pentru inovare pentru proiectul „AD-WINE”, predecesorul proiectului „LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs

Proiectul european AD-WINE (FP7-PEOPLE-2011-IAPP-286052), precursorul proiectului nostru „LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs”, a fost câștigătorul primei ediții a „Premiilor inovarii  platformelor tehnologice ale vinificatiei 2019”, fiind …

mai mult

Comunicatie redundanta securizata cu COGENT DataHub

DataHub middleware de la Skkynet a fost folosit de ABB pentru a susține o rețea de înaltă redundanță și securizare a OPC A&E și a …

mai mult

LIFE MULTI-AD a fost prezentat la Conferinta UE privind Inovarea Apei.

Institutul Tehnologic din Aragon – ITAINNOVA a prezentat proiectul LIFE Multi-AD în cadrul unei sesiuni în care au fost prezentate și alte proiecte finanțate prin …

mai mult

Cogent DataHub simplifica conexiunile de date OPC

Cogent Data Hub realizeaza conexiuni bidirectionale in timp real catre OPC UA , clienti si servere clasice. Se conecteaza la orice baza de date SQL, …

mai mult

Integrarea serverelor OPC și a datelor din facilitățile de înaltă securitate

 Într-un proiect recent de integrare a datelor, inginerii de la  Siemens din Copenhaga, Danemarca au reușit să conecteze echipamente și instrumente care funcționează într-o instalație …

mai mult

Prima intalnire generala a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs

In data de 26 septembrie a avut loc prima intalnire generala a proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMEs (LIFE 17 ENV/ES/000331) cu participarea reprezentantilor partenerilor (AEMA, …

mai mult

Smart PDM: un nou proiect international de cercetare

SIS a devenit partener in proiectul international de cercetare Smart PDM finantat prin programul ITEA 3 al carui obiectiv este sa colecteze date de la …

mai mult

A fost lansat PcVue 12

PcVue 12 este o solutie SCADA deschisa, modulara si scalabila bazata pe cele mai noi tehnologii. Include functii de operare in arhitectua cu statie unica …

mai mult

PARFAIT – First review meeting

In perioada 1-3 iulie a avut loc la Paris cea de-a treia sedinta comuna a consortiului proiectului PARFAIT, finantat de UEFISCDI prin programul ITEA 3. Intalnirea …

mai mult

PARFAIT – SEDINTA CONSORTIULUI LA BUCURESTI

Consortiul proiectului PARFAIT, finantat prin programul ITEA, s-a reunit la Bucuresti in perioada 26-27 martie pentru a evalua progresul realizat si a stabili urmatoarele directii …

mai mult

Inceputul proiectului LIFE Multi-AD 4 AgroSMES

O noua tehnologie anaerobă la nivel industrial pentru IMM-urile agroalimentare Pe 12 septembrie a avut loc prima întâlnire pentru proiectul LIFE Multi-AD 4 AgroSMES (LIFE …

mai mult

RTU cu modem GPRS si autonomie de pana la 3 ani

RTU-LP-ST de la Seneca este un RTU si datalogger cu consum redus ce faciliteaza controlul la distanta si monitorizarea unor locatii in care sursele de …

mai mult

LIFE – MULTI AD: UN NOU PROIECT INTERNATIONAL DE CERCETARE

LIFE Multi-AD 4 AgroSME (denumit Multi-AD) este un proiect de cercetare din cadrul programului LIFE ce urmăreste  proiectarea și industrializarea unui reactor anaerobic multifazic de …

mai mult

PARFAIT – Nou proiect international de cercetare

SIS a devenit partener in proiectul international de cercetare PARFAIT – Framework pentru protectia datelor personale in IoT, finantat prin programul ITEA 3. SIS este …

mai mult

NUMARUL 1/2018

Colegii nostri lucreaza pentru a va prezenta cele mai interesante noutati din domeniul solutiilor industriale de automatizari, sisteme de siguranta si securitate si solutii de …

mai mult