Proiect susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei
prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul domeniului de finanţare
„Inovare Verde în Industria din România”
Proiect: “Smart Micro Grid Controller < Smart-µGC >”
-Proiect cofinanţat prin Granturile Norvegiene-
ANUNŢ DE DEMARARE AL PROIECTULUI
1. Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA cu sediul in Romania, Bucuresti, Sos Electronicii nr. 22 , , telefon +4021/ 2525577,fax +4021/ 2525496, anunta demararea proiectului “Smart Micro Grid Controller < Smart-µGC >”, proiect co-finantat prin programului de finanţare „Inovare Verde în Industria din România” conform Contractului de finanţare nr. 2020/505837, încheiat cu Innovation Norway în calitate de operator al programului.
2. Totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului este de 263 225 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă nu va depăși suma de 115 000 Euro, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 46.6%.
3. Durata implementării proiectului este de 24 luni.
4. Proiectul are ca obiectiv analizarea barierelor legale și tehnice actuale în adoptarea la scară largă a microgridurilor din România și propunerea unei soluții tehnice care să permită controlul efficient al unui microgrid și integrarea în rețeaua energetică națională. În cadrul proiectului se va dezvolta un echipament inteligent pentru microgriduri, cu funcții integrate de control și operare in siguranță. Acest proiect vine să sprijine producătorii de energie să folosească mai eficient investitiile lor.
Proiectul isi propune să creasca numărul sistemelor microgrid implementate la nivel național, susținând sustenabilitatea în utilizarea tehnologiilor ecologice prin cresterea eficienței în producerea și utilizarea locală a energiei, facilitând tranzacțiile directe între producție și consumator. Acest lucru ar trebui să reducă încărcarea pe liniile de transport, sporind siguranța în funcționare și alimentarea cu energie a zonei din interiorul microgridului.
Abordarea proiectului Smart µGC este orientată spre dezvoltarea și demonstrarea unei metodologii de proiectare care să permită controlul, interconectarea și integrarea microgridurilor în rețeaua principală. Aria principala a proiectului este reprezentată aplicațiile mici si medii, pentru care se doreste dezvoltarea unui controller dedicat de interconectare microgriduri la un preț accesibil.
5. Grupurile țintă pentru proiectul nostru sunt:
- Dezvoltatori de parcuri de energie regenerabilă
- Utilitățile strategice ale administrației locale: spitale, aeroporturi, unitati militare, transportul metropolitan
- Proprietarii de instalații civile și industriale: data center, spitale, clădiri de birouri, centre comerciale care vor fi interesate să-si dezvolte propriile microgriduri
- Municipalitățile care vor fi interesate în a implementa insule de microgriduri pentru a reduce emisiile de CO2 și pentru a sprijini o abordare inteligentă a orașului.
6. Rezultatele preconizate ale proiectului sunt:
- Reducerea emisiilor cu 61% printr-un microgrid cu controler inteligent
- Colectarea, analiza și sintetizarea nevoilor părților interesate; pregătirea KPI-urilor
- O metodologie de dezvoltare pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea controlului inteligent microgrid
- Flux de producție de dispozitiv de control microgrid bazat pe o platformă de configurare
- Servicii de consultanță, dezvoltare și întreținere pentru controlul inteligent microgrid controler de comunicare, Smart µGC.
7. Puteti obtine informatii suplimentare de la:
Numele persoanei de contact: Gheorghe FLOREA;
Rol: Project Manager
E-mail: gelu.florea@sis.ro
Pentru informaţii detaliate legate deprogramul de finanţare vizitati adresa: