SIS_EC
| | | | |

 

Sistem Integrat Sigur de Eficientizare a Consumului energetic

            In scopul de a centraliza si de a simplifica monitorizarea, managementul si functionarea unei cladiri prezentam proiectul SIS_EC. Deoarece solutia de tehnologizare a cladirilor castiga din ce in ce mai mult teren in segmentele rezidential, birouri, comercial si industrial SIS S.A. a creat o echipa ce cuprinde pe de o parte ingineri specializati in proiectarea, instalarea, configurarea si operarea acestor sisteme, iar pe de alta parte tineri studenti, absolventi, masteranzi si doctoranzi, avand posibilitatea valorificarii unei lucrari de cercetare in proiecte de diploma si dizertatie. O astfel de echipa formata din oameni cu experienta dar si tineri reprezinta un punct forte mai ales in cazul in care exista mai multe alternative de rezolvare a unei probleme.

            Proiectul se incadreaza in domeniul de evaluare 006 CALCULATOARE ŞI SISTEME AUTOMATE - Automatizari industriale. De asemenea, proiectul se incadreaza in tematica europeana de cercetare, in cadrul programului cadru - FP7, amintind aici de domeniul 5 – „Energy”, directia de cercetare „Energy efficiency and savings”, atestand astfel caracterul de noutate pe care proiectul il aduce si la nivel european.

            Proiectul propune o abordare inovativa a problematicii realizarii unei constructii din punct de vedere al consumurilor energetice prin monitorizarea intregului ciclu de viata al cladirii de la constructie pana la exploatare, in comparatie cu abordarile actuale care prevad solutii punctuale pentru proiectare, estimarea eficientei energetice, dezvoltarea de BMS-uri in zona de masuratori energetice.