Romana Engleza
Login

Dynamic C

Dynamic C

      Un editor integrat complet, complier, si source-level debugger. 2 versiuni ale Dynamic C sunt valabile: Deluxe si Standard. Standard suporta programe de 80K byti si are acces limitat la memoria extinsa. Deluxe este limitat doar de marimea ROM.
EasyStart CTM
Ofera aceasi integrare ca si Dynamic C, dar cu complexitate redusa si cu functii simplificate I/O pentru inceperea programarii.


Software care Face o Diferenta
Alegerea unui controler programabil incepe de obicei cu definirea numarului si tipurilor de input-uri, output-uri, si liniilor de control cerute de aplicatia Dvs. Alegerea sistemului de dezvoltare este la fel de critica. Dezvoltarea software are un impact direct asupra functionalitatii produsului Dvs. final.
Recunoscand natura critica a dezvoltarii software, Z-World ofera 2 pachete de dezvoltare software, Dynamic C si EasyStart C TM, care face programarea controlerelor Z-World simpla si rapida. Amandoua pachetele software integreaza un editor software, un compiler si un debugger, eliminand necesarul de o treime din ustensilele de dezvoltare. Este usor de scris software iar time-to-market (timpul alocat de Dvs. cumparaturilor) este scurt.
Dynamic C se intentioneaza a fi folositor profesionalistilor software, in timp ce EasyStart C TM se intentioneaza a fi folositor inginerilor si proiectantilor de sistem care nu sunt obisnuiti cu scrierea in C.Oricum, atat Dynamic C cat si EasyStart C TM ofera pentru proiectul Dvs. - software care face diferenta !

Dynamic C
Dynamic C ruleaza pe un PC sub Windows, , Windows NT. Dynamic C poate fi folosit pentru a programa orice controler Z-World. Documentatia include un manual cu referinte tehnice, un manual cu referinte functionale, si un manual cu referinte aplicationale. Notele aplicationale si cele tehnice sunt, de asemenea disponibile.
Dynamic C include:
-Un editor de programe Easy-to-use
-Un Compiler Fast C care compileaza, leaga si descarca direct in controlerul tinta intr-un singur pas.
-Embedded assembler
-Source-level debugger
-Sute de functii in biblioteci source-code.
Este usor sa dezvoltati software cu Dynamic C. C sau codul assembly este scris folosind editorul, programele sunt compiled direct controlerului, iar codul este testat folosind debugger-ul. Aceasta secventa este repetata in timp ce codul este rafinat in timpul procesului de dezvoltare software.
De ce Dynamic C?
Dynamic C este o forma avansata a limbajului de programare industrial standard C, create special pentru aplicatiile de control. Poate fi creat un cod eficient si compact folosind C - un limbaj �high-level�- sau un limbaj assembly.
Dynamic C elimina necesarul pentru emulatorii in-circuit, analyzerii logici, si pentru simulatorii software.
Dynamic C
Dezvoltarea programului
Setarea initiala
Dynamic C se seteaza rapid. Instalati Dynamic C pe hard disk-ul Dvs. Instalarea dureaza cca. 1 minut. Apoi conectati-va PC-ul la portul serial al controlerului Dvs. si porniti Dynamic C. Dynamic C va initia comunucatia intre PC-ul Dvs. si controler. Sunteti gata pentru a rula un program!
Compile, Download & Run
Dynamic C face compilare, downloading si executa programe pe controlerul tinta cu usurinta, mentine toate trei tastele la butonul de click al mouse-ului. Programul din controler este inca sub controlul utilizatorului pe PC, permitand astfel o dezvoltare software interactiva.
Pe un PC rapid, Dynamic C compileaza mai mult de 1.000 linii de cod sursa pe secunda, generand cca. 2.500 byti de cod masina pe secunda. Un program mare- cuplat cu, spre exemplu, 8.000 linii de coc library. - ar dura doar 20 secunde pentru a compila si pentru a descarca.
Dynamic C poate, de asemenea, sa genereze o imagine binara si un Intel optional extended hex format file pentru ardere intr-un EPROM sau intr-o incarcare direct in memoria flash EPROM.
Test si Debug
Dynamic C ofera ustensilele necesare pentru a va rafina codul de program. Caracteristicile de debugging includ:
STDIO Window. Trage usor progresul uni program folosind printf output de pe ferastra standard I/O.
Watch Window. Monitorizeaza cu usurinta si schimba variabilele de program si evalueaza expresiile C oricand. Este chiar posibil sa apelati functii din watch dialog. Register, Stack, si Assembly Windows. Pop-up windows afiseaza continutul registerelor controlerului si stocheaza, impreuna cu limbajul echivalent assembly. Toate trei ferestrele sunt dotate cu o snapshot (o fotografie la minut) a celei mai recente informatii de fiecare data cand debbug ajunge la un loc de stopare. Aceste ferestre ofera informatii valoroase cand cautati un program error sau cand optimizati un cod.
Single-Steeping & Breakpoints. Setati si eliminati breakpoint-urile on-the-fly si single-step prin cod. Alegeti sa pasiti in functii sau sa executati functii ca un singur pas. Setati sau schimbati breakpoint-urile instantaneu apasand o singura tasta functionala sau facand click pe o optiune a meniului.
Trasaturile Time-saving ale Dynamic C
Function Libraries
Dynamic C ofera peste 60 biblioteci de functii in cod sursa. Bibliotecile suporta o programare real-time, executa machine-level I/O, si asigura un sir de caractere standard si functii floating point math.
Bibliotecile de functii Z-World ofera:
-2 kernels(miezuri) real-time
-32-bit floating point arithmetic cu trigonometric si alte functii matematice.-
-String handling
-management al memoriei
-control LCD si keypad
-Lucru in retea master/slave
-Input si output analog
-Input si output digital
-Comunicatie seriala
-Drivere pentru placa de expansiune
Text Printing
Textul poate fi printat din orice fereastra Dynamic C, cum ar fi edit, debug, watch, sau ferestrele register-ului. Prin printarea aceastei informatii valoroase, se pote economisi timp iar dezvoltarea software poate fi facuta cu usurinta (steamlined).
Remote Download
Descarcati programele intr-o memorie SRAM a controlerului sau flash EPROM dintr-un loc de schimbare.Update sau Upgrate programe din orice locatie remote prin modem.
Hexadecimal Dump
O ustensila valoroasa pentru dezvoltarea software, trasatura �hex dump� permite vizualizarea si printarea continutului oricarui bloc de memorie specificat. trasatura dump este folositoare in timp ce se testeaza si se face debbug codului de program.
Interactive Function Lookup
Se vizualizeaza definitiile functionale dintr-o fereastra pop-up �on-line� intr-unul din cele 2 moduri. Vizualizati o descriere de ansamblu, sau folositi functia �asiatant�. Functia asistant ajuta la plasarea functiilor in cod. Nu este nevoie sa memorati denumirile functiilor.Functia asistant controleaza ordinea, tipul, si intelesul fiecarui parametru.
Tool Bar O bara de ustensile usor de manuit ofera operatie cu un singur click pentru majoritatea functiilor Dynamic C folosite de obicei. Bara cu ustensile ofera simboluri usor de recunoscut (easy-to-recognize) pentru comenzile Dynamic C comune.
Targetless Compilation
Compilati un program Dynamic C fara un controler Z-World atasat unui PC. Aceasta compilatie se numeste targetless. Compilatia targetless permite mai multor programatori sa dezvolte software pentru un singur controler. Compilatia targetless este folositoare pentru dezvoltarea codului off-site( in exterior) sau acolo unde controlerul nu pote fi prezent.
EasyStart CTM este un sistem de dezvoltare software integrat care ruleaza pe un PC sub Windows(3.1, 95, sau NT). EasyStart CTM este valabil in fiecare cele 3 kit-uri care maresc viteza de dezvoltare a produselor.
Kit-ul EasyStart include:
-Un controler cu flash EasyStart
-Software EasyStart CTM
-Cabluri de programare
-Placa Demo
-Adaptor AC
-Un complet suport documentativ.
Dezvoltand software cu EasyStart CTM este asemanator cu folosirea Dynamic C dar mult mai usor pentru multi oameni. Programatorul scrie programe in EasyStart CTM folosind editorul de programe, compiland programul, si testeaza codul utilizand debugger-ul. Programatorul repeta aceasta secventa pentru a rafina codul in timpul dezvoltarii.
Asemeni Dynamic C, EasyStart CTM elimina, de asemenea. necesarul pentru emulatori in-circuit, analyzerii logici si simulatorii software.
Controlerii valabili cu EasyStart CTM sunt BL1470, PK2270, si PK2275.

De ce EasyStart CTM ?
EasyStart CTM este un subset simplificat de C cu imbunatatiri pentru a-l face chiar mai usor. Nu este nevoie sa stiti detaliile complicate ale limbajului C. Datorita imbunatatirilor EasyStart CTM nu veti avea probleme cu reglarea si cu problemele de control.
Dezvoltarea rapida a sistemului.
Daca puteti opera un program PC sub Windows, veti fi capabili sa va setati sistemul de dezvoltare EasyStart CTM si sa compilati un program mostra controlerului in 30� sau in chiar mai putin timp. Programele mostra sunt oferite ca templates pentru programele pe care le scrieti, facand astfel dezvoltarea programului rapida si simpla. EasyStart CTM a fost descris de multi utilizatori ca fiind usor de invatat; numarul conceptelor pe care trebuie sa le stapaniti pentru a-l porni sunt reduse la minim. EasyStart CTM este cel mai rapid, cel mai usor mod pentru noii utilizatori pentru a incepe o programare importanta, real-time, control al sistemului multitasking, fara a avea o experiente anterioara in utilizarea limbajului C.
EasyStart CTM este potrivit pentru aplicatii care nu au cerinte stricte de reglare I/O. Daca sunt cerute machine-level access, assembly language programing, sau trasaturi ale limbajului C cum sunt �do while� sau �for� loops, �case� statements, sau sunt cerute pointers, alegeti Dynamic C in schimb.

EasyStart C...

Caracteristici Puternice pentru o Dezvoltare Rapida.
Networking
Folosind EasyStart C TM, poate fi usor creata o retea de controlere pentru aplicatii care cer I/O extended. Controlerle sunt legate de o retea RS-485 two-wire. Cu EasyStart C, pot fi integrate pe o singura retea pana la 16 controlere, si pot fi adaugate multiple placi de expansiune PLCBus TM
Kit-uri EasyStart Valabile
Fiecare kit EasyStart TM este complet cu toate materialele si documentatia necesara pentru a incepe si pentru a termina un proiect.
Easy Multitasking
EasyStartCTM are inclus multitasking �cooperativ�. Programele EasyStartCTM pot fi create sa execute taste multiple simultan- in doar cateva linii de cod. Alte sisteme multitasking necesita analize de reglare complexe si coduri complicate. Placile de expansiune Z-World PLCBusTM se conecteaza direct la un controler EasyStartTM cu un conector ribbon de 26-conectii, 4 din placile de expansiune